неділя, 26 травня 2024 р.



23 травня 2024 року, відбулося заняття літньої школи підвищення кваліфікації працівників КУ «ЦБС» Бродівської міської ради на базі бібліотеки- філії с. Білявці із серії « Бібліовізит. Професійні таємниці колег». Такі заняття допомагають отримати нові знання, розкрити власний потенціал. До заняття долучилися староста округу п. Оксана Зварич, яка у вітальному слові висловила слова подяки та підтримки працівникам бібліотек округу та закладів культури. Директор школи п. Іванна Сацьків розповіла присутнім про важливість волонтерського руху та співпрацю між усіма закладами, що працюють на території села Білявці.
Заняття літньої школи розпочала бібліотекар п. Леся Дутчак, провівши краєзнавчий бібліомікс «Село Білявці на сторінках книг». Вона презентувала присутнім книги про село, про пам’ятники архітектури, що розміщені на території села, а також цікаві факти про родини, які проживали на території села. Саме ці видання можуть використати для читання користувачі бібліотеки та всі бажаючі.
Директор КУ «ЦБС» Бродівської міської ради Л. Шнит ознайомила бібліотечних працівників з новими можливостями у роботі сільської бібліотеки – філії та інноваційними послугами через створення на базі бібліотеки – філії офіційних хабів «Цифрової освіти». Співпраця з ГО «Українська бібліотечна асоціація» це ще один крок у перспективу майбутнього розвитку бібліотечної справи у Бродівській громаді.
« Літо. Книги. Бібліотека», саме у такому напрямку відбулося спілкування, заступника директора по роботі з дітьми п.Надії Степури. Напередодні канікул цей напрямок роботи бібліотек – філій є дуже важливим. Тому рекомендації п. Надії були слушними та професійними.
Методична служба КУ «ЦБС» підготувала для бібліотекарів корисну інформаційну підбірку про цікавий досвід роботи бібліотек України. Завідувач відділу методичного забезпечення Л. Цимбаліста також розкрила підсумки моніторингу діяльності бібліотек та надала рекомендації біблотекам, щодо робочих моментів у їх роботі.
Заняття літньої школи відбувалося, 23 травня, саме у цей день українське суспільство відзначало День героїв. Зранку перед виїздом на засідання, літньої школи, бібліотекарі долучилися до відкриття «Алеї героїв» у м. Броди. З нагоди цього свята бібліотекар та директор народного дому організували літературно – музичну композицію з нагоди Дня героїв. У виконання дітей душевно прозвучало поетичне слово та пісні з нагоди вшанування героїв України. На заході була також присутня мама героя п. Леся Варава, яка поділилася спогадами про сина, його бойовий шлях та прагнення будувати Незалежну Україну. На завершення зустрічі всі учасники виконали пісню " Ой у лузі червона калина" . Герої України не вмирають – вони стають ангелами – охоронцями для всіх нас. А ми шануймо їх пам'ять та робімо свій невеличкий внесок для ПЕРЕМОГИ!