понеділок, 20 травня 2024 р.

 

1 год 
Поширено серед: _Публічно
Публічно
У приміщенні дитячої бібліотеки м.Броди облаштували дитячий куточок, аби більше батьків із дітьми мали змогу відвідувати заходи, які тут проводяться.
У суботу, 18 травня, у м. Броди відбулася презентація проекту “Львівщина, дружня до родин”, який реалізується ГО “Батьки в дії” завдяки підтримці Уряду Королівства Нідерландів в рамках проекту «Жінки, мир, безпека: місцеві потреби – місцеві рішення», що впроваджується Українським Жіночим Фондом. У межах проекту команда створила інформаційний інтерактивний веб-ресурс, який включає в себе інформацію про середовища, дружні до родин на території усієї Львівщини. Ознайомитися із проектом можна тут (https://childfriendly.lviv.ua/).
А для практичного розширення кількості таких просторів планується створення семи дитячих куточків у різних районах нашої області, один з яких віднині діє у Бродівській міській дитячій бібліотеці .
Під час презентації проекту команда ГО “Батьки в дії” спільно з мешканками нашої громади напрацювали і ряд пропозицій до керівництва громади та області, аби сім'ям з дітьми тут жилося зручніше та комфортніше.
“За минулий рік в Україні народилося лише 187 тисяч дітей, це більш,ніж вдвічі менше, ніж у 2010 році і нам потрібно багато працювати, аби сім’ї мали більше можливостей приймати позитивне рішення про народження дитини. І створення дружніх до родин просторів та середовищ - це один із шляхів підтримати такі сім’ї з одного боку, а з іншого дозволити матерям малих дітей брати активнішу участь у житті громади”, каже засновниця ГО “Батьки в дії” Юлія Гвоздович.
До учасників заходу долучилися також Ірина Олеха, перша заступниця міського голови м.Броди та начальниця відділу культури, молоді і спорту Мар'яна Родін - це буде важливо, що керівництву міста близька проблематика жінок, які зараз все більше потребують створення можливостей для вирішення своїх справ спільно із дітьми.
Протягом заходу було гамірно , адже спробували такий формат участі і найменші відвідувачі, які займалися своїми справами, поки їх мами обдумували що саме можна покращити у громаді, аби Броди стали більш дружнім до сімей, ділилися власними здобутками та планували майбутні активності.
Такі куточки вже з’явилися в Новояворівську, Журавно, Трускавці, та Сокалі, а найближчим часом такі ж з'являться у Черемошні та Самборі.
Усі реакції:
Ольга Бручковська, Любов Русінова та ще 8