четвер, 15 червня 2023 р.

 

Літературна зустріч. Творчість сьогодення.

Слово-зброя.

Літературна зустріч відбулася у читальній залі Бродівської бібліотеки. Приводів зустрітися зібралося чимало - цьогоріч виповнюється 30 років від видання першої поетичної збірки бродівчан, презентація доробку Світлани Антонишин, ініціатива створення нової збірки. Але про все по черзі.
Директор ЦБС Лариса Шнит привітала учасників та передала вітання Бродівській громаді від відомої краянки Ярослави Павлюк.
Хвилиною мовчання вшанували пам'ять полеглих у російсько-українській війні та померлих митців Бродівщини.
Свого часу у бібліотеці діяла літературна вітальня, яка стала осередком розвитку творчого, поетичного середовища Бродівщини та дала поштовх до створення альманахів "Кетяг калини", "До-ля".
Час, у якому ми живемо складний і буремний, але попри гуркіт гармат музи не мовчать. Вони воюють на боці України.
Еріка Ногтєва презентувала добірку з творчого доробку Світлани Антонишин. Поетеса нещодавно відійшла у засвіти, але її твори продовжують жити та зворушувати серця.
У бібліотеці зберігається творчий доробок, її нагороди та книги, подаровані пані Світланою бібліотеці.
Надія Степура розповіла про плани заходів з вшанування пам'яті Світлани Антонишин. Зокрема, світ побачить збірка творів для дітей, яка раніше не видавалася, а також йде підготовка до впровадження літературної премії імені Світлани Антонишин.
Богдан Зробок подякував працівникам бібліотеки, які впродовж багатьох років долучилися до літературного розвою, який стався на Бродівщині, та виступив з пропозицією видати нову збірку. Вона б стала поетичним вісником перемоги, літературним набоєм у боротьбі з окупантами.
Богдан Зробок презентував проект майбутньої збірки. Ініціаторами проєкту стануть учасники літературної вітальні, НСЖУ, колектив "Голосу Відродження", літературно-краєзнавчий журнал "Брідщина".
Мета - об'єднати зусилля та видати збірку, яку читатимуть воїни.
Учасники обговорили формат і вимоги до майбутньої збірки та розпочинають втілювати задум в життя.
Війна торкнулася життя кожного українця, а література, живе слово віддзеркалює наше сьогодення і стає зброєю. Повоюємо.