вівторок, 30 січня 2024 р.

Під сірим зимовим небом над сквером Героїв Майдану сьогодні людно. На памʼятному віче вшанувати Героїв Крут зібралися представники органів місцевого самоврядування, студенти КЗ ЛОР «Бродівський фаховий педагогічний коледж імені Маркіяна Шашкевича», громадськість.

106 років тому, коли молода українська держава стояла на межі прірви, молодь, цвіт нації - студенти прийняли бій з ордою більшовицької армії. Там, на станції Крути, у важкому бою студенти виборювали майбутнє для України.
Ціною неймовірно відваги та великих втрат їм вдалося затримати армію Муравйова на кілька днів. У той час в Бересті тривали переговори між Українською Народною Республікою та країнами Четверного союзу щодо мирного договору.
Належно оцінити та вшанувати подвиг крутян змогли лише після проголошення незалежності, але памʼять про битву під Крутами не згасала навіть в найтемніші часи радянської окупації.
Нині молимось за душі юних воїнів, які прийняли безнадійний бій і вибороли майбутнє для цілого нашого народу. Чин панахиди відслужив декан Бродівський Львівсько-Сокальської єпархії ПЦУ, о. Василь Шира
Після молебня поклали квіти та засвітили лампадки біля памʼятника Героям Небесної Сотні. Як і
 100 років тому, наша боротьба триває. Памʼятаємо і шануємо полеглих за нашу свобод