пʼятницю, 5 квітня 2019 р.

Канікули – це цікаво!




Результат пошуку зображень за запитом "міжнародний день дитячої книги"

  Загальновідомо, що канікули для учнів – це відпочинок, час, коли вони можуть присвятити себе власним уподобанням, захопленням. Канікули стародавні римляни називали Сіріус —найяскравішу зірку в сузір'ї Великого Пса. У найспекотніші дні сонце проходило через це сузір'я. Тоді вони робили перерву в заняттях і наставали канікули.
Ось і у нас на Брідщині розпочалися весняні канікули, а це можливість провести час весело і креативно у бібліотеці – одним словом КЛАСНО!
    Другого квітня у Бродівській районній бібліотеці для дітей відбулося святкування Міжнародного дня дитячої книги. Учасники студія «Перлина творчості» творили чудові вироби з фетру, героїв дитячих казок: «Курочка ряба», «Колобок», «Мудра тітонька сова», та інші. Бібліотекар Г. Щудло провела хвилини цікавої інформації про Міжнаро́дний день дитя́чої кни́ги — свято, встановлене з ініціативи та за ухвалою Міжнародної ради дитячої книги. Відзначається щороку (починаючи з 1967) 2 квітня — в день народження великого казкаря Ганса Крістіана Андерсена.


                                   
         Ще один цікавий день канікул пройшов весело та гамірно в Бродівській книгозбірні для дітей. У нас було свято! Учасники клубу Code Clud завершили першу частину курсу дитячого програмування. Та отримали сертифікати за освоєння програми Scratch. Свято допомогла організувати Ольга Яжинська –  завідувач відділу інформаційних технологій та електронних ресурсів КЗ ЛОР «Львівська обласна бібліотека для дітей», а також «Регіональний координатор Code Club Ua» у Львівській області. Родзинкою свята стали 3 –D ручки. Учасники клубу та інші активні користувачі бібліотеки та учасники локації Code Clud зі села Лучківці створювали вироби: писанки, фрукти та інші вироби за трафаретом.
         Тепер у нас усіх є ще одна МРІЯ - придбати 3 –D ручки для дитячої громади м. Броди.